Inhoudsopgave
Bemiddeling in school
Telkens moet je als directie, leerlingbegeleider, leerkracht van die kleine conflicten die voorkomen op school oplossen. Veel tijd en energie gaat verloren.
Via dit project gaan we leerlingen van de 3de graad bekwamen om met zulke conflicten aan de slag te gaan...
We gaan hen opleiden als "bemiddelaar".
Dit is een opleiding waaraan per school minimum 2 leerkrachten een opleiding van viermaal 2 dagen op één schooljaar volgt. Hier bekijken we wat bemiddeling inhoudt, hoe het werkt en hoe we dit in school kunnen implementeren (leerlingen zoeken, opleiden, enz...).
Tegelijkertijd wordt er ook in de 1ste en 2de graad gewerkt aan sociale vaardigheden die nodig zijn om te werken met bemiddeling. Een behoorlijk intensief project waarbij leerlingen, leerkrachten en de school anders leren omgaan met conflicten.
Er gaat jaarlijks 1 opleiding in Vlaanderen door voor telkens een vijftal scholen.
De opleiding wordt inderdaad ook dit jaar gegeven.
Tijdens een introductiedag op vr 20 september maken de deelnemers kennis met de opleiding en krijgen ze meteen ook al heel wat mee om aan de slag te gaan.
Wie de introductiedag volgt, krijgt korting voor de opleiding. Deze start op 14 oktober en duurt vijf dagen, verspreid over enkele maanden.
Je vindt alle informatie over deze opleiding bij GO!nascholing onder het thema ‘gedrag’.
Op 25/01/06 was de 1ste studiedag waar kinderen, jongeren, leerkrachten en ovoeders die te maken hebben met Pm samenkwamen. Hieronder enkele foto's.
Enkele realisaties !
reportages over Peermediation
http://www.rtv.be/artikels/nieuws/2014062014344493_peer-mediators-lossen-conflicten-op
https://www.youtube.com/watch?gl=BE&v=hM-QbnzM1YI